Sterk Staaltje; hoe pas je hem toe?

Behang Sterk Staaltje: hoe pas je hem toe?

Deze maand hebben wij een sterk staaltje geselecteerd dat helemaal in het seizoen past. We worden hier vrolijk van en dat is wat je wilt in de zomermaanden (of natuurlijk met koud winterweer). De maanden juni, juli en augustus staan in het teken van Stripes+ van Eijffinger. Wij geven je tips voor het toepassen van dit vrolijke behang.

sterk-staaltje.jpg

Tropical

Bij de zomer hoort een tropisch gevoel en dat is de eerste stijl waarin we dit behang combineren. Tropisch is een leuke stijl voor de slaapkamer, badkamer of voor de echte durfal: de woonkamer. De tropische stijl is makkelijk te creëren doordat je makkelijk planten kan toevoegen aan je interieur. De planten zelf mogen best groot zijn zodat het echte eye-catchers worden. Denk verder aan flamingo’s, papegaaien, vissen en bladeren. Deze kleuren ook nog eens mooi met het roze behang!

DIY Tip: Droog een tropisch blad en lijst deze in. Super hip! Met verschillende bladeren maak je een leuk geheel.

Tropical.jpg


Ethnic

Kies voor een combinatie met zachte beige tinten voor een ethnische sfeer. Doordat je combineert met handgemaakte producten zal dit het eclectische element in het behang versterken. Creëer een uitdagende look door gebruik te maken van verschillende materialen. Denk aan (zee)rieten manden, bamboe lampen (in leuke vormen!) en aardewerk. Door ronde vormen te combineren met rechtlijnige kamer maak je het geheel wat vriendelijker en losser. Dat past hélemaal binnen deze trend!

Tip! Clashen van patronen mag! Kies wel altijd voor een subtiele en chaotischer variant.

Ethnic.jpg


Modern

Wil je niet direct een ethnische of tropische kamer maar een interieur dat iets tijdlozer is? Met een modern interieur kan je alle kanten op. Het patroon van dit behang leent zich uitstekend voor de combinatie met ronde vormen. Een moderne bank, grote lampen en pronkstuk aan de wand. Zorg dat er subtiele roze tinten terugkomen in de andere elementen. Gebruik niet teveel poespas binnen deze stijl maar ‘keep it simple’. Hou het rustig en het behang zal de rest helemaal ophalen.

Tip: Het rijksmuseum heeft beelden vrijgegeven, deze kan je dus in hoge resolutie downloaden en zelf op canvas laten drukken. Lekker goedkoop een meesterwerk in huis!