Wandbekleding met iets extra’s

Onze leverancier Nature@Home heeft een visie;  Door het op een eerlijke manier verkopen van decoratieve producten vervaardigd uit natuurlijke restmaterialen afkomstig uit tweede en derde wereldlanden helpen zij wereldwijd met het herschikken van middelen van bestaan en daardoor direct en indirect met het veraangenamen van ieders leefomgeving. Het verhaal van hun bekendste produkten lees je hieronder.

COCOMOSAIC

De wandbekleding van Cocomosaic is 100% natuurlijk, handgemaakt, innovatief, eco vriendelijk en gemakkelijk te verwerken. De wandtegels worden gemaakt uit resten van hout en kokosnoot met behoud van de natuurlijke eigenheid van het materiaal. Het resultaat is een stijlvolle, luxe wandtegel met een unieke look & feel.
VAN KOKOSNOOT TOT WANDPANEL
In Indonesië zijn er schelpen van kokosnoten in overvloed. Kokosnoten zijn immers de grondstof voor de productie van kokosmelk en de verwerking van het vruchtvlees. De schillen en schalen blijven over en de schalen werden tot voor kort alleen verwerkt tot houtskool. Cocomosaic tegels en haar aanverwante decoratieve producten zijn een perfecte milieuvriendelijke oplossing omdat ze voor 100% gemaakt worden uit deze schalen van kokosnoten en andere rest- en afvalmaterialen uit houtzagerijen.
De klassieke Cocomosaic panels worden met de hand gemaakt door de schaal van een kokosnoot in kleine, perfect afgemeten vierkante stukjes te snijden. Hierna worden ze tot grotere panelen in tegelformaat verlijmd. De variatie in producten wordt verkregen door de binnenkant of de buitenkant van de schil te gebruiken en daarna te lakken of te verven. Alleen water gedragen, praktisch geurloze lijmen, lakken en verven worden gebruikt bij de vervaardiging van de Cocomosaic producten.
VERANTWOORD ONDERNEMEN
Gezien het hoge armoedecijfer in Indonesië is de productie van de tegels een schot in de roos voor de inheemse bevolking. Zo kan een productie van 250 m² minstens 40 arbeiders een hele maand bezighouden. De innovatieve manier om voormalige afvalproducten te gebruiken als grondstoffen voor decoratieve natuurlijke panels, heeft gezorgd voor veel werkgelegenheid in de regio. Voor deze prestatie heeft Cocomosaic al diverse presidentiële prijzen en awards gewonnen.
SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID
Cocomosaic is van mening dat ieder mens een gelijke kans verdient op werk, ongeacht waar men vandaan komt of welke beperking hij of zij heeft. Cocomosaic is betrokken bij vele sociale activiteiten. Als milieuvriendelijke onderneming zorgt zij niet alleen voor veel nieuwe banen voor de werkloze inheemse bevolking maar ook betrekt Cocomosaic via speciale programma´s gehandicapte mensen bij het bedrijf om hen een gelijke kans te bieden om hun potentieel te ontwikkelen.
BEHOUD VAN DE NATUUR
De Cocomosaic panels zijn ontworpen en geproduceerd met als doel de natuurlijke schoonheid van de natuur te behouden en de exotische sfeer overal heen te brengen waar het wenselijk is. Alle producten worden vervaardigd met “Saving Planet Earth” als achterliggende gedachte.
Ook neemt Cocomosaic deel aan programma’s voor het planten van bomen om samen de verantwoordelijkheid te dragen voor het behoud van de natuur.
Hiermee heeft Cocomosaic één van de meest eco vriendelijke alternatieven aan die er zijn op het gebied van wandbekleding. Zij biedt een passend antwoord op de milieuproblematiek en duurzame ontwikkeling van de maatschappij. w

WOOD4WALLS

VAN RESTHOUT TOT WANDBEKLEDING.
Wood4walls is een eenvoudige, eco vriendelijke, moderne en decoratieve oplossing om een ruimte te vullen met natuurlijke weelde en een warme sfeer. De wandbekleding bestaat uit handzame panels samengesteld uit Europees resthout die vanwege de getande vorm, naadloos op de wand kunnen worden aangebracht
BEHOUD VAN DE NATUUR.
In Oost Europa zijn er talrijke dunbevolkte, maar dichtbeboste gebieden. Om de bossen gezond en leefbaar te houden worden ze regelmatig op een verantwoorde manier uitgedund. Het hout dat hierbij gewonnen wordt, gaat naar houtzagerijen voor de bouw- en meubelindustrie. Onze fabriek verzamelt het resthout van deze zagerijen. Wekelijks worden er partijen noten- dennen- en eiken hout uit verschillende landen opgehaald om ze in de fabriek te kunnen verwerken tot handzame wandpanelen.

VERANTWOORD ONDERNEMEN
In voormalige oorlogsgebieden is het een hele klus om opnieuw middelen van bestaan te vergaren en een beter leven op te bouwen. Daarnaast heeft het gedachtengoed uit het voormalig Oostblok niet alleen een sociale kant maar ook gezorgd voor een erfenis aan controles en stempels. Dit maakt het niet altijd gemakkelijk om een bedrijf te starten, zeker niet voor buitenlanders. Door een samenwerking aan te gaan met een groep inheemse mensen is het twee jaar geleden gelukt om een kleine fabriek op te zetten in een door oorlog getroffen gebied. De fabriek wordt volledig geleid en bemand door lokale bewoners waardoor zij de mogelijkheid geboden krijgen hun lokale leefomstandigheden te verbeteren.
Wanneer het resthout verzameld is, worden de stukken walnoten-, eiken-, en dennenhout gedroogd en een tweetal weken verhit boven 55 graden Celcius. Dit voorkomt dat er insecten of larven in het hout achterblijven. Vervolgens worden de stukken gezaagd, gespleten, gehakt, bewerkt en verlijmd. Het assemberen van de panels wordt volledig met de hand gedaan door ervaren houtbewerkers. Het bepalen van de juiste samenstelling van reststukken kan gewoonweg niet worden overgenomen door een machine. Aan elk afzonderlijk product is dan ook veel zorg en aandacht besteed. Bovendien is elk paneel uniek van samenstelling.
Door de arbeidsintensieve manier van het verwerken van restmateriaal verschaft de fabriek inmiddels aan heel wat mensen werk en inkomen. Wood4walls biedt hierdoor niet alleen een mooie, natuurlijke driedimensionale oplossing voor de wand, maar ook voor werkloze vakmensen getroffen door moeilijke lokale omstandigheden.

Meer zien? kom bij ons langs!