Muggen… en hoe ze uit je buurt te houden

Behalve lekker weer en langer licht is de lente ook de tijd van het jaar dat muggen weer tevoorschijn komen. Wil je je nachtrust niet laten verpesten, lees dan deze tips.

 Maak meteen afspraak voor advies aan huis

Bron; http://www.insecteninnederland.com/gewone-steekmug/
Bron; http://www.insecteninnederland.com/gewone-steekmug/

Gevaarlijk of alleen irritant?

Wereldwijd veroorzaken muggen tal van dodelijke ziekten, maar in ons land zijn ze voornamelijk irritant. Een muggensteek kan behoorlijk jeuken, en het gezoem houd je uit je slaap. Gelukkig kan je een hoop doen om muggen buiten de deur te houden. Een goede insectenwering is daarbij uiteraard heel handig, maar je kunt ook een muggenplaag helpen voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen…

Normaal gesproken leven muggen van plantensappen, maar als er eitjes gelegd worden hebben de vrouwtjes en bloedmaaltijd nodig.  Als je pech hebt… jouw bloed. De eitjes leggen ze in stilstaand water. Controleer dus regelmatig rond je huis of je niet per ongeluk prachtige kraamkamers voor muggen creëert. Laat geen laagjes water in plantenbakken of gieters staan. En zorg ervoor dat je dakgoten schoon en in orde zijn. Tussen het vuil in een dakgoot of in een verzakte oude dakgoot ontstaan makkelijk plasjes water waar de muggen graag hun eitjes in leggen. Ook de loodgieter helpt je aan een ontspannen nachtrust, met een goed aangelegde goot.

Natuurlijke bestrijding

Muggen staan op het menu van vele kleine dieren. Heb je een vijver? De vissen en eventueel kikkers zijn gek op muggen en muggenlarven. Ook vogels en vleermuizen eten er een heleboel. Zorg dus dat je tuin aantrekkelijk is voor deze dieren. Verder kun je met bepaalde planten muggen op afstand houden, ze hebben namelijk een hekel aal citroenachtige geuren. Denk aan citroenmelisse, citrusboompjes of bepaalde geraniumsoorten.

Muggen buiten houden

Als je muggen buiten wilt houden kies dan een goede insectenwering.  Deze werkt dan ook voor alle andere insecten zoals wespen. Voor een hor is het van belang dat deze het raam goed afsluit. Omdat alle ramen (en deuren) anders zijn hebben we hiervoor tal van oplossingen. Heel eenvoudig is bijvoorbeeld de vaste of inzethor. Wil je meer gemak, dan adviseren we een oprolbare hor. Zo kun je je ramen openen zonder de hor te verwijderen. Voor deuren hebben we zowel oprolbare deurhorren als plissé hordeuren in ons assortiment.

verschillende horren
Voor zowel ramen als deuren zijn er verschillende mogelijkheden om insecten buiten te houden.

Afhankelijk van jouw raam kiezen we voor het beste model. Wij komen hiervoor graag bij je thuis. Om een afspraak te maken kun je ons bellen op 017-5413263. Of vul het contactformulier hiernaast in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.