Hou het huis koel zonder airco

Tijdens deze warme zomerse dagen wil je natuurlijk dat je huis lekker koel blijft.

Hou je hoofd en je huis koel met deze tips;

 

  • Gooi de ramen open – en weer dicht

Doe de ramen open als het nog koel is buiten. Zet alle ramen en deuren maximaal een uur tegen over elkaar open in je huis. Op deze manier ontstaat er een lekkere frisse wind door je huis. Zorg er daarna voor dat de ramen en deuren daarna de hele dag zo dicht mogelijk blijven.

  • Sluit je raambekleding

Vooral jaloezieën en verduisterende rolgordijnen houden een groot deel van de warmte buiten. Sluit je raamdecoratie zodra je het huis uit gaat om te werken of boodschappen te doen. Raamdecoratie op maat houdt niet alle warmte buiten, maar helpt wel om een deel ervan buiten te houden. Door raambekleding te sluiten, houd je zowel een deel van de warmte als binnenkijkers buiten. Veel raambekledingen van Luxaflex® helpen om de zonnewarmte te beheersen door deze in de winter binnen te laten en in de zomer zoveel mogelijk te weren.

  • Bescherm je huis tegen de zon

Doe s’ochtends het zonnescherm al naar beneden. Dit houdt de zon buiten je huis, maar een zonnescherm zorgt er ook voor dat er op een aantal plaatsen schaduw verschijnt op de buitenmuren van je huis, waardoor deze minder snel op zullen warmen. Het beste resultaat behaal je echter als je zowel je raamdecoratie sluit als het uitzetten van een zonnescherm.  Hoe bescherm je je huis nog meer? Denk eens aan; rolluiken en screens.

  • Schakel zo veel mogelijk elektrische apparaten uit

Het is niet aan te raden om overdag te gaan wassen, strijken of stofzuigen. Feit is  dat alle apparaten van gloeilampen, tv’s, ovens of diverse adapters allemaal warmte uitstralen. Kies voor de schaduw en rustig aan doen met warme dagen…

(Bron:https://www.luxaflex.nl/kenmerken/energie-beheersing)
(Bron:https:https://www.luxaflex.nl/producten/horren/?gclid=Cj0KCQjwrLXXBRCXARIsAIttmRNVvhK-4DXG2zmFVCvVtAujnEtzw-foUGKFr8Y33uN84xVhoQ7kkqEaAmDDEALw_wcB
(Bron:https://www.decorette.nl/collectie/buitenzonwering)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Naast raambekleding heeft Luxaflex vele andere mogelijkheden, om je huis “cool” aan te kleden.

Wordt net zo enthousiast als deze interior junkie over Luxaflex en bekijk zijn blog;

(Bron: www.https://www.interiorjunkie.com/12x-coole-raambekleding-in-huis)